maandag 19 september 2011

Ruil je wintergarderobe bij elkaar

Op vrijdagavond 30 september

wordt voor de tweede maal het Fair Fashion Friday event georganiseerd in de Bagels& Beans. Op deze avond kun je op een bijzondere manier je garderobe uitbreiden, namelijk door te ruilen! Dat is helemaal hip, duurzaam, fair, ecologisch, kortom helemaal verantwoord! Vanaf 19.30 uur wordt het gezellige Bagels&Beans aan de Koorstraat in Alkmaar omgetoverd tot een uniek kledingruil evenement.

Mooie, maar weinig gedragen kleding die je van plan bent weg te doen, gooi je niet weg maar gun je een tweede leven. Wat voor de ene persoon een miskoop was, kan voor de ander juist een geweldige aanvulling zijn op de garderobe. Kleding ruilen past bij de verantwoorde levensstijl die StoereVrouwen uit Alkmaar nastreven. Een bewust consumentengedrag waarbij rekening wordt gehouden met mens en milieu, en waarin duurzaamheid centraal staat, is een manier om je steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dit initiatief is naast trendy ook nog eens hartstikke leuk.

Uniek aan dit evenement is het totaal concept. Naast fun and entertainment heeft het een hoog feelgood gehalte. Zo kun je naast kledingruilen, ontspannen gaan zitten voor een massage, luisteren naar live muziek, maar ook leuke en verantwoorde spulletjes shoppen bij de stand van Amnesty International Alkmaar. Dat je door eens kritisch te kijken in je kledingkast ook aangezet wordt tot nadenken over je gedrag als consument, is niet eens het belangrijkste. Het voelt gewoon goed als je een ander blij kunt maken met een afgedankt kledingstuk. Helemaal als je dit ruilt voor een prachtig exemplaar van een ander.

Meedoen aan deze ruilactie kan door je vooraf aan te melden bij Bagels& Beans. Voor meer informatie over bijvoorbeeld de spelregels van de avond, kun je kijken op www.fairfashionfriday.webklik.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten